Състезанието по залавяне на питони във Флорида започна!  Хиляди американци и

...
Състезанието по залавяне на питони във Флорида започна!  Хиляди американци и
Коментари Харесай

Луда надпревара! Ловене на екзотични животни

Състезанието по залавяне на питони във Флорида стартира!  Хиляди американци и чужденци, отиват там особено за конкуренцията, като всеки се надява да убие колкото се може повече змии или да улови най-големия образец.

22-годишният Джейк Валери, който е студент в университета в Охайо, също е подготвен да се включи в лова на рисковите влечуги. Той изяснява пред кореспондент на BBC News, че постоянно е знаел за казуса с бирманските питони – тип змия, която завладява Евърглейдс и води до безпорядък и боязън измежду локалното население.
-->
Джейк се е запалил по лова на питони, откакто гледал професионални ловци по малкия екран. Самият той е почнал да ги лови преди две години. През лятото на 2022 година младежът се включва в годишното щатско съревнование по лов на питони- Florida Python Challenge . Тогава отпада от конкуренцията, тъй като е останал в дъното на класацията. „ Тази година обаче желая да го печеля “, споделя той.

Florida Python Challenge притегля хиляди участници всяка година – идват хора даже от Канада, Белгия и Латвия, които са очаровани от вероятността за популярност и благосъстояние. Не е за занемаряване и фактът, че спечелилият прибира премия от 30 000 $.

Сред спечелилите в конкуренцията са ням преподавател по естествени науки, който хвана съвсем 5-метрова змия с голи ръце, както и двойката татко и наследник, които за доста малко време съумяха да уловят 41 змии.

Местни природозащитници утвърждават надпреварата, тъй като по този метод се лимитира популацията на рисковите влечуги, които могат да обхванат цялостен крокодил.

Евърглейдс е ситуиран в най-голямата субтропична дива зона на Съединени американски щати. Южна Флорида е разказан от ЮНЕСКО като „ регион с огромно многообразие от флора и фауна “.

Бирманските питони, които се записват за първи път в този регион, идват от Азия посредством търговията с екзотични домашни любимци в края на XX век. През последните няколко десетилетия те са се трансформирали в най-голямата опасност за локалните типове и за хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР